Beluga loves you is met afstand het bekendste restaurant van Maastricht. Het culinaire paradijs van top-chef Hans van Wolde en gastvrouw Daniëlle de Boer is sinds 2001 gehuisvest op de begane grond van een opvallend appartementengebouw op Plein 1992, aan de voet van de voetgangersbrug over de Maas in de wijk Céramique. Beluga (loves you) is sinds 2005 in het trotse bezit van twee Michelinsterren.

Lekker Top-100

Het restaurant bezet elk jaar opnieuw een van de hoogste plekken in de Top-100 van Beste Nederlandse Restaurants van het tijdschrift Lekker.

Hip en ontspannen

De uit Rotterdam afkomstige Van Wolde werd in het verleden geregeld getipt voor een derde Michelinster en deed er zelf ook alles aan om die te behalen. Desondanks wijzigde de chef, die behalve een uitmuntend kok ook een verdienstelijk dj is, zijn formule: Beluga werd laagdrempeliger en daarmee ook aantrekkelijk voor jonge mensen die graag op hoog niveau uit eten gaan, maar dat wel willen doen in een losse en ontspannen setting.

Niet superduur

Aan de stijl van koken zijn geen concessies gedaan: alle gerechten zijn van een bijzonder hoog niveau. Desalniettemin gelden hier geen prijzen waar je stijl van achterover slaat: uitgebreid lunchen met uitzicht op de Maas en de historische binnenstad van Maastricht, kan voor 85 euro (vier gangen); wijn, water en koffie inbegrepen.

Beluga (loves you) beschikt sinds vorig jaar over een binnentuin, waar bij mooi weer ‘live’ lunches worden verzorgd. Een intiem plekje midden in de Maastrichtse binnenstad, maar volledig afgeschermd, waardoor je niet het gevoel hebt dat je in de stad bent.

Bekijk de openingstijden van Beluga (loves you) op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/beluga-loves-you/

Auteur: Demi Janssen