Wanneer je in Italië iemand succes wenst – bij een sollicitatiegesprek, een examen of een première – zeg je: in bocca al lupo!, wat letterlijk ‘in de muil van de wolf!’ betekent. In Maastricht heeft – het verkorte –  Bocca Lupo inmiddels een andere betekenis: de term verwijst naar een kleine, sfeervolle pizzeria aan de minder drukke kant van het Vrijthof, een van de bekendste pleinen van Nederland.

Bocca Lupo

Dat laatste wil overigens niet zeggen dat je in deze knusse eetgelegenheid je geluk niet vindt. Integendeel: voor de liefhebber van de authentieke Italiaanse pizza – bereid in een echte houtoven die overduidelijk bijdraagt aan de sfeer – staat een bezoek aan deze zaak gelijk aan culinair genot.

Pizza Gastronomica

Bocca Lupo is nog een redelijk nieuw adresje aan het Maastrichtse culinaire firmament. De zaak werd in juli 2016 geopend. Inmiddels beschikt de pizzeria over een aardig bestand aan vaste gasten. Voor een deel klassieke, goed geklede Maastrichtenaren die je niet zo snel in een doorsnee pizzeria zult aantreffen. ,,Daarnaast  verwelkomen we hier ook opvallend veel Italianen. Dat ook zij tevreden zijn, zegt eigenlijk alles”, zegt eigenaresse Juliette Wolfs, die vol trots de term ‘Pizza Gastronomica’ gebruikt.

Charmant

De charmante Maastrichtse is doorgaans zelf in de zaak aanwezig om haar gasten te verwelkomen. Sterker nog: als volleerd pizzabakker die het vak leerde in Italië, bemant ze zelf de oven.

Bocca Lupo gaat er prat op dat alleen gewerkt wordt met de beste ingrediënten die rechtstreeks uit Italië komen. Alleen zo kan het bewijs worden geleverd dat pizza niet het vettige fastfood hoeft te zijn dat de meeste mensen kennen, maar dat het met de juiste bestanddelen één van de hoogstandjes uit de Italiaanse keuken is, is de gedachte.

Bekijk de openingstijden van Bocca Lupa smakelijk.nl/maastricht/restaurant/bocca-lupo/

Auteur: Demi Janssen