Het licht is er sfeervol gedimd, op tafel branden kaarsjes en er klinken Franse chansons. Een aardig uitgangspunt voor een romantisch avondje uit. Alles in Bouchon d’en Face, gelegen in de Wycker Brugstraat in het trendy stadsdeel Wyck, ademt Frankrijk. Of beter gezegd: Lyon, want Bouchon d’en Face heeft de uitstraling van een Lyonnaise bistrot (in de Franse hoofdstad van de gastronomie ‘bouchon’ genoemd; vandaar ook de naam).

Plezier

Het smalle restaurant, dat ver doorloopt naar achteren, voert een authentieke Franse menukaart vol klassieke Franse bistrogerechten, waaronder steak tartare, confit de canard, escargots en bouillabaisse. Aan alles is te merken dat chef  Gyan Vliegen met plezier achter het fornuis staat. Wat onder meer te proeven is aan zijn onovertroffen bavette grillée met morillesaus. Een ander hoogtepunt van de kaart: tartare de thon et crevettes grises (tartaartje van verse tonijn en Hollandse grijze garnalen). De croquettes de crevettes (de ambachtelijke garnalenkroketten met tartaarsaus) zijn wellicht de lekkerste die in Maastricht te krijgen zijn. Veel mensen komen ervoor terug.

Ongedwongen

De charcuterie wordt vers gesneden met de snijmachine op de bar. De onge­dwongen Franse sfeer komt overal terug, van de menu­kaart tot in het speels ontworpen interieur.

Bouchon d’en Face opende in het najaar van 2013 haar deuren en is sindsdien niet meer weg te denken uit de stad. De lezers en de vakjury van het Frankrijk-magazine Leven in Frankrijk riepen het restaurant in 2015 uit tot het ‘Fijnste Franse restaurant beneden de rivieren’.

Bekijk de openingstijden van Bouchon d’en Face op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/bouchon-den-face/

Auteur: Demi Janssen