Brasserie Keizer ligt aan het Keizer Karelplein, pal in het centrum op vrijwel gelijke afstand (slechts zo’n 30 meter) van het altijd levendige Vrijthof en de ingang van de Sint-Servaasbasiliek.  Wie oog heeft voor stedelijke schoonheid ziet onmiddellijk dat deze zaak met zijn karakteristieke gevel op een van de fraaiste plekjes van de stad ligt.

Château Neubourg

Brasserie Keizer beschikt over een intiem terras, waar je – als het weer het even toelaat – in alle rust genieten kunt, bijvoorbeeld met een goed glas Provençaalse rosé of een vers getapt glas Château Neubourg van Gulpener, dat is uitgeroepen tot het beste pils van Nederland.

Provençaals

De gastheer in deze brasserie heet Gerard Veldt, een opgeruimde Amsterdammer, die vele jaren in de Provence gewoond heeft, gek is op Provençaalse wijnen en daar heerlijk over kan vertellen. Zijn vrouw Lia staat bekend als serieuze kok en lekkerbek. Ze kookt uitsluitend met mooie, verse producten. Dit laatste komt tot uitdrukking in een leuke uitgebreide kaart met veel betaalbare klassiekers uit de Belgische en Franse keuken. Ook voor huisgemaakte broodjes, soepen en salades ben je hier aan het juiste adres.

170 Gram

Brasserie Keizer onderscheidt zich verder door de klassieke gerechten op de kaart ruim te portioneren. ,,De gast mag er bij ons vanuit gaan dat hij een mooi stuk vlees of vis van zo’n 170 gram op zijn bord krijgt”, aldus Gerard Veldt. ,,Tournedos, entrecote, heilbot, kabeljauw en zalm worden bij Brasserie Keizer geserveerd in de volle overtuiging dat de klant waar krijgt voor zijn geld.”

Burgers en kroketten

Opmerkelijk bij Brasserie Keizer is verder het gevarieerde aanbod aan kroketten. Ze zijn gemaakt met onder andere witloof, grijze Belgische garnalen en kreeft, hoewel ze hier voor een ambachtelijke vlees- of kaaskroket ook hun hand niet omdraaien. Brasserie Keizer zichzelf daarnaast als burgerbar. Niet ten onrechte, want de kaart voorziet in diverse hamburgers. Ze zijn stuk voor stuk bereid met uiterste zorg en uiteraard met het beste vlees. Dat de meeste hoofdgerechten bij Brasserie Keizer vergezeld gaan van een portie verse, dikke frites met huisgemaakte mayonaise en een frisse huissalade spreekt welhaast vanzelf.

Bekijk de openingstijden van Brasserie Keizer op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/brasserie-keizer/

Auteur: Demi Janssen