Café Louis, een authentieke, op Parijse leest geschoeide bistro, is pas geopend sinds de zomer van 2018, maar staat in Maastricht nu al te boek als een geliefd adresje voor liefhebbers van de Franse keuken. Deze knusse zaak, waar je van de vroege ochtend tot na middernacht terechtkunt om iets groots of kleins te eten, is te vinden in de Boschstraat, aan de rand van het hippe en bruisende Sphinxkwartier, het voormalig kloppend hart van de Maastrichtse keramiekindustrie, die op dit moment een veelbelovende reanimatiepoging ondergaat.

Met de aanwezigheid van culturele instellingen als poppodium de Muziekgieterij, Lumière Cinema en niet te vergeten The Student Hotel krijgt het stadsdeel een steeds internationaler aanzien. Met de aanwezigheid van Café Louis is nu ook een stukje Parijse sfeer verzekerd.

Franse Bistro

De bistro, met typisch Franse gerechten op de kaart (waaronder steak tartaar, lady steak, boeuf bourguignon à la maison en salade met eendenlever), ademt de sfeer van vroeger tijden. Café Louis maakt dan ook onderdeel uit van het eveneens nieuwe Hotel Monastère Maastricht, een chique slaapgelegenheid die in het voorjaar van 2018 de deuren opende. Het hotel is gevestigd in het voormalige Refugiehuis een rijksmonument met een rijke historie dat dateert uit de 18de eeuw. Hoewel Café Louis mede bedoeld is voor hotelgasten, is iedereen er van harte welkom. De zaak beschikt dan ook over een afzonderlijke ingang.

Lokale ingrediënten

Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse duurzame producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kunnen gasten genieten van de ambachtelijk bereide chutneys en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.

De bistro, die beschikt over een klein, maar levendig terras aan de voorkant, hanteert één vaste menukaart voor zowel lunch als diner, met een aantal wisselende seizoensgebonden gerechten.

Bekijk de openingstijden van Café Louis op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/cafe-louis/

Auteur: Demi Janssen