Laat in Maastricht de naam Café Tribunal vallen, en vrijwel iedereen weet wat je bedoelt. Het gezellige bruine café in de Tongersetraat, pal naast de befaamde Toneelacademie Maastricht, is een van de vele onmiskenbare instituten in de stad. Hele generaties Nederlandse acteurs en televisiesterren bewaren er geweldige herinneringen aan en komen steevast een biertje drinken als ze een keertje in Maastricht zijn.

Verse pinda’s

Maar niet alleen studenten voelen zich thuis in het bekende café, waar de vloer trouwens dagelijks wordt geschuurd met de schillen van de verse pinda’s die je gratis krijgt aangeboden bij je biertje: ook hoogleraren, advocaten en niet te vergeten ‘gewone’ Maastrichtenaren (bekende en minder bekende) komen er graag, veelal om met andere Maastrichtenaren gezellig bij te keuvelen over wat zich allemaal afspeelt in de stad. Mensen die na een tijd in Maastricht te hebben gewoond naar elders zijn verhuisd, tippen de ‘Trib’ bij vrienden en bekenden als het mooiste café van Nederland, met een van de mooiste togen van het land.

Spek met ei

Café Tribunal – dat in 2017 overigens 55 jaar bestaat – dankt zijn naam aan de voormalige rechtbank aan de overkant van de staat, waar nu het bestuur van de universiteit gehuisvest is. Bijzonder aan het café is dat het alle dagen van de week geopend is. Maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot middernacht en zondag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Behalve voor het ontbijt kun je bij Café Tribunal terecht voor een prima kleine lunch. Van maandag tot en met donderdag wordt vanaf 16.00 uur gewerkt met een uitgebreide avondkaart, die elke week wisselt. Populair bij Café Tribunal is het Early Bird-ontbijt dat dagelijks tot 11.00 uur wordt geserveerd: een flinke portie ‘spek met ei’ (met stokbrood) en koffie of thee voor € 6,75.

Kijk voor meer informatie over Café Tribunal op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/restaurants-cafe-tribunal/

Auteur: Demi Janssen