De Harbour Club ligt op een pittoresk plekje dat ook voor veel Maastrichtenaren nog tal van geheimen kent: ’t Bassin, de historische binnenhaven van de stad. Je komt er niet gemakkelijk omdat het van oudsher nogal uit de loop lag, maar daar komt langzaam maar zeker verandering in: de haven maakt onderdeel uit van het Sphinx-kwartier, het oude industriegebied, dat langzaam transformeert tot een nieuwe trendy uitgaanscentrum.

High Wine

De Harbour Club, sfeervol gevestigd in een van de oude kadekelders, laat zich zelf ook goed omschrijven als trendy. Je kunt er terecht voor een uitgebreid lunch of diner, maar ook voor een drankje, een hapje of een high wine. Dit laatste arrangement wordt geserveerd in de lounge en bestaat uit een glaasje bubbels meteen amuse en vier kleine gerechtjes met bijpassende wijnen.

Zakelijk

De kaart bestaat uit een niet al te grote overzichtelijke kaart, die is opgebouwd uit zowel klassieke als moderne gerechten. Er zijn diverse dinermenu’s beschikbaar, bestaande uit drie, vier, vijf of zes gangen. Om ook de zakelijke markt optimaal te kunnen bedienen wordt er dagelijks voor 25 euro een wisselend lunchmenu aangeboden, dat desgewenst binnen een uur kan worden geserveerd.

Dobberen

De Harbour Club beschikt over een fraai gelegen terras, op een buitengewoon aangenaam plekje dat in het voorjaar en in de zomer geregeld tot laat in de middag wordt beschenen door de zon. Gezeten aan het water, turend naar de dobberende plezierbootjes, zou je zomaar op de gedachte kunnen komen dat het leven wel heel mooi kan zijn.

Bekijk de openingstijden van de Harbour Club op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/harbour-club/

Auteur: Demi Janssen