Geef kleur aan je groepsfoto!

De afspraak voor de groepsfoto staat gepland. Jij en je gezin, de hele familie of samen met je beste vrienden ga je op de foto.

 

Maar dan komt de vraag: wat trek je aan? Jullie willen er natuurlijk allemaal mooi op staan. Waar moet je op letten? En wat moet je vooral niet doen? Hoe zorg je ervoor dat de groepsfoto een echt plaatje wordt?

“Wat doe jij aan?”

Het is goed om vooraf afspraken te maken met de mensen waar je samen mee op de foto gaat. Zodat je niet op de dag zelf voor verrassingen komt te staan. Niets is zo vervelend als dat de een in zijn beste driedelig pak komt, en de ander een vlotte polo aan heeft. Misschien hebben je zelf ideeën of een thema.

Heb je geen inspiratie of wil je advies? Ik help je graag op weg.

Vier seizoenen

Een bijzonder idee is om je door de vier seizoenen te laten inspireren. Denk aan prachtig zonlicht, mooie zomerjurken en een strooien hoed. Of warm oranje herfstbladeren om je heen en een omgebonden jas. En in de lente samen tussen de kersenbloesem. Jij in een zwierige rok, hij in een luchtige blouse. En wat dacht je van wollen truien en mutsen in een winters landschap?

Let ook op de kleuren die je kiest. Oranje en roze is meer voorjaar, terwijl een kleur als blauwgroen beter bij het najaar hoort. Samen kunnen we kijken welke kleding het beste past bij de tijd van het jaar en de omgeving. Neem eventueel meerdere kledingsets mee, zodat je kunt afwisselen en uitproberen.

Do’s en Don’ts

In fotografie zijn er een aantal opties die niet goed werken op de foto. Drukke patronen worden vaak niet mooi op een foto. Dus die leuke, geruite blouse kun je beter thuislaten. Net als kleding met streepjes. Kies liever voor rustige effen kleding, en maak het af met accesoires. Twijfel je ergens over? Ik kan altijd met je meekijken.

All in the family

Opa en oma, vader en moeder, de kinderen en de kleinkinderen. Niets is zo mooi als een familiefoto. Zorg ervoor dat er niet 1 persoon uit springt.

Blijf in dezelfde kleurtoon, en mix & match hiermee. Heb je nog vragen? Of twijfel je? Ik denk graag met jullie mee. Over de juiste sfeer, kleuren en kleding. Ik kan ook altijd nog voorbeelden sturen.

Wie de schoen past…

Bij een groepsfoto ga ik het liefst naar een buitenlocatie. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. Hou er wel rekening mee dat die nieuwe schoenen perfect voor op de foto zijn, maar niet om een eindje mee door het bos te lopen. Dus zorg altijd voor een extra paar schoenen die vies mogen worden. Dan trekken we vlak voor de shoot wel die mooie aan!
Advies

Een groepsfoto is een herinnering voor altijd. Daar willen jullie allemaal goed op staan. Vooraf nadenken over wat je aan trekt en welke kleuren in beeld komen, is daarom erg belangrijk.

Wil je vooraf aan je fotoshoot professioneel advies in kleding en kleur? Inge van den Heuvel kan een kleuradvies uitbrengen voor jou persoonlijk om erachter te komen welke kleuren het beste bij jou passen. Kijk hier op de pagina van Meringe. Ze denkt graag met je mee.