Il Giardino, vroeger Il Giardino della Mama, is een van de bekendere Italiaanse restaurants in het bourgondische Maastricht. En dat is niet zo vreemd, want deze mooie zaak, die gerund wordt gerund door een gepassioneerd team van Siciliaanse komaf, ligt op een bijzonder fraaie plek: pal tegenover de sfeervolle Onze Lieve Vrouwe-basiliek, die deels stamt uit de 11de eeuw.

Attractie

Ondanks het feit dat welgestelden er graag komen, kan Il Giardino (ig) bogen op een gemeleerd publiek: zowel jongeren als al wat ouderen voelen zich hier uitstekend thuis. Op drukke dagen is het soms even wachten voordat je aan kunt schuiven aan je tafeltje, maar het wachten op zich is al een attractie.

Siciliaans

Hoewel het team van Il Giardino trots is op zijn Siciliaanse roots (‘het eiland waar alles begon; hier draait alles nog om eten & leven), biedt de kaart een keur van klassieke gerechten uit alle delen van de Italiaanse laars, waaronder een ruime keuze aan pizza’s. Deze worden om praktische redenen overigens alleen geserveerd gedurende de avond.

Topwijnen

Il Giardino is een niet te missen adres voor liefhebbers van mooie Italiaanse wijnen. Zij kunnen hier alle kanten op. Een tiental schitterende referenties (zowel rood als wit) is per glas verkrijgbaar. Verder biedt de kaart voor elk wat wils: vanaf 30 euro per fles tot tien keer dat bedrag. Maar dan praat over een Barolo of Barbaresco van Angelo Gaja, de absolute topproducent van Italië. Onvergetelijk in combinatie met een costata of filetto alla griglia.

Bekijk de openingstijden van Il Giardino op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/il-giardino/

Auteur: Demi Janssen