Bij het Kruisherenhotel in hartje Maastricht horen ze het vaak: mogen wij hier zomaar binnenlopen? ,,U bent van harte welkom’’, is dan het antwoord.

Must-see

Het voormalige Kruisherenklooster, daterend uit de 15de eeuw, is een van de betere hotels in Maastricht (koning Willem-Alexander en koningin Màxima hebben er overnacht). Maar het is ook een belangrijk cultureel erfgoed dat een must-see is in Maastricht. Van binnen, maar ook van buiten.

De vorstelijke gasten zijn niet de enige coryfeeën die de afgelopen jaren hebben gekozen voor het comfort dat te vinden in het tot designhotel getransformeerde kloostercomplex: ook popsterren en andere prominenten weten feilloos de weg te vinden naar het hotel in de Kuisherengang, waar je niet alleen kunt wegdromen, maar waar je ook heerlijk kunt lunchen en dineren.

Historisch

Het Kruisherenhotel bevindt zich op een verrassend mooie plek in hartje binnenstad waar je als toerist niet snel zult komen. De lunch of het diner wordt geserveerd op de entresol, een soort tussenverdieping. Vanaf de entresol heb je een prachtig zicht op de glas-in-loodramen en de bijzondere historische schilderingen op de muur en het plafond. Dit is tevens het gedeelte van het restaurant waar de koude keuken zich bevindt. Chef-kok Vincent van Vierzen is er trots op te mogen werken in een historische omgeving als deze, die hem elke dag opnieuw inspireert.

Intiem

In de sfeervolle wijnbar kan iedereen terecht voor een kop koffie met vlaai of een glas wijn. Het terras op de intieme Pandhof, geldt als een van de verborgen pareltjes van de stad. Bij mooi weer is het een bijzondere plek om te genieten van de lunch of gewoon van een heerlijk glas champagne.

Bekijk de openingstijden van het Kruisherenhotel op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/kruisherenhotel-maastricht/

Auteur: Demi Janssen