Jack White’s Creative Fish & Chips is de naam van een nieuw horecaconcept dat in het voorjaar van 2017 de deuren opende in de Hoenderstraat. Jack White’s ligt op slechts vijfig meter van de Markt en is zoals de naam al aangeeft, een restaurant dat voortborduurt op ongetwijfeld het bekendste aspect van de Britse keuken: Fish & Chips.

Jack White’s

Voor de verandering nu eens niet de bekende, vette variant die sinds mensenheugenis door de ‘gewone Brit’ wordt geconsumeerd vanaf een stuk papier, maar een eigentijdse, gezonde invulling van de aloude Britse lekkernij die veel nauwer aansluit bij de eisen van de moderne tijd.

Slowfoodjasje

Fastfood gestoken in een slowfoodjasje, noemt de Ierse eigenaar het eten, waarmee hij naar eigen zeggen experience wil creëren. De klassieke Britse keuken is eraan toe om opnieuw te worden uitgevonden, vindt hij. Met de formule vers, goed bereid en duurzaam haakt hij in op de trend waarbij op tal van plaatsen in Nederland, België en Duitsland ‘verantwoorde’ hamburgertenten in het straatbeeld verschijnen.

Houten kistjes

Jack White’s Creative Fish & Chips – de zaak telt 65 zitplaatsen – richt zich niet specifiek op jongeren, al vormen zij wel een belangrijk deel van de doelgroep. De zaak is ook populair onder ambtenaren van de gemeente Maastricht, die om de hoek gehuisvest zijn.

Alle (vis)gerechten worden bij Jack White’s Creative Fish & Chips gepresenteerd in kleine houten kistjes geserveerd met handgesneden chips. Duurzaam visbeheer staat er hoog in het vaandel. Als van een bepaalde vissoort op een bepaald moment niet de allerbeste kwaliteit te krijgen is, dan wordt hij niet ingekocht. Desondanks heeft de gast dagelijks de keuze uit drie of vier soorten vis. Alle groenten komen van de Markt, die dus slechts een minuutje lopen van de zaak verwijderd is.

Bekijk de openingstijden van Jack White’s Creative Fish & Chips op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/jack-whites-creative-fish-chips/

Auteur: Demi Janssen