Le Bon Vivant, gevestigd in een sfeervolle gewelvenkelder uit de 17de eeuw, geldt als een van de verborgen gastronomische pareltjes van Maastricht. Het romantische restaurant, ligt op slechts een paar minuutjes lopen van zowel het Vrijthof als de Markt.

Nieuw Ruig

Patron-Cuisiner Björn Dijkstra introduceerde in het najaar van 2017 een nieuwe formule waarbij de nadruk ligt op The New Dutch Cuisine. In deze culinaire stroming, die ook wel wordt aangeduid als ‘Nieuw Ruig’, ligt de nadruk op ‘vergeten’ producten van het seizoen (vlees, vis en groenten) die op een pure manier worden gepresenteerd.

Achttien treden

De monumentale kelder – om het restaurant te betreden moet je eerst een stenen trap van achttien treden af – nodigt uit tot het gebruiken van een aperitief. Bon vivants hebben bij Le Bon Vivant de keuze uit een keur aan gin-tonics, al komen hier ook liefhebbers van de betere whisky’s  en cognacs volop aan zijn trekken.

Menu Végétarien

Le Bon Vivant biedt een Menu du Chef van drie tot zeven gangen (€ 37,50 – € 77,–) op basis van dagverse producten van de markt. Daarnaast is er het Menu Végétarien, eveneens bestaande uit drie tot zeven gerechten. Ook is het mogelijk om à la carte te eten.

Bekijk de openingstijden van Le Bon Vivant op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/le-bon-vivant/

Auteur: Demi Janssen