Een culinaire wereldreis met smaken en invloeden uit de hele wereld. Met overdag een trendy en gezonde lunchkaart en wekelijks een wisselend vijfgangen dinermenu. Dat is een van de gedachten achter NOVO, een vernieuwd horecaconcept naast Euroscoop aan de Wilhelminasingel aan de rand van het Maastrichtse stadsdeel Wyck, op een paar minuutjes lopen van het station.

Vernieuwen

Het Latijnse woord ‘novo’ betekent zoveel als: veranderen, vernieuwen, opfrissen. Een nieuwe insteek voor een avondje uit, zoals de eigenaren, Jareau van den Heuvel en Rodny Welters, het verwoorden. De compagnons – ze openden de zaak in septem­ber 2016 – beschikken samen over een kleine dertig jaar aan ervaring op gastronomisch gebied, opgedaan in binnen- en buitenland.

Maandelijks

De menu’s van NOVO, dat overigens huist in hetzelfde gebouw als de bioscoop, veranderen wekelijks. Het gros van de gerechten vindt zijn grondslag in de klassieke Franse keuken, al spelen smaken in invloeden uit diverse grote wereldkeukens een belangrijke rol. Het leidt tot verrassende gerechten met af en toe een snufje Azië, Zuid-Amerika en Australië, wat aansluit bij de filosofie  van de beide eigenaren dat uit eten gaan af en toe best een stukje educatie mag omvatten.

Movie menu

De regelmatig wisselende kaart is met zeven starters, zeven hoofdgerechten en vijf desserts erg overzichtelijk, zodat het à la carte samenstellen van het menu geen uitputtingsslag wordt. Het NOVO New Dining Menu is een wekelijks vijfgangenmenu bestaande uit vernieuwende gerechten die zijn bereid met ingrediënten van het seizoen. Interessant voor filmliefhebbers is het ‘movie menu’: een voordelig driegangendiner in combinatie met een film naar keuze.

Bekijk de openingstijden van NOVO op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/novo/

Auteur: Demi Janssen