Restaurant Derlon is onderdeel van het luxe viersterren Derlon Hotel aan het Onze Lieve Vrouweplein, midden in het hart van het oude stadscentrum van Maastricht. Volgens veel Maastrichtenaren is ‘La place Notre-Dame’ (Slevrouweplein in het Maastrichts) het mooiste plein dat in de stad te vinden is. Met mooi weer is het intieme stukje Maastricht in de schaduw van de monumentale Onze Lieve Vrouwebasiliek en het niet minder monumentale Derlon Hotel een aaneenschakeling van prachtige terrassen, die bij menigeen spontane vakantiegevoelens oproepen.

Stijlvol terras

Zowel het ruime, stijlvolle terras van Derlon Hotel als het hotel zelf met zijn vijftig moderne ‘Deluxe’ en ‘Premium Deluxe’ hotelkamers, unieke suites en city appartementen is in Maastricht en omstreken een begrip. Het luxueuze adres is een gewild adres voor (internationale) zakenlieden, maar ook voor ‘echte’ Maastrichtenaren en toeristen uit binnen- en buitenland die het maximale willen halen uit hun verblijf in de mooiste stad van Nederland.

Oesters

Restaurant Derlon dankt zijn naam aan de Franse chef kok Louis Désiré Derlon (1827-1902) die zich in 1857 in Maastricht vestigde. Hij introduceerde er onder meer oesters en kocht in 1870 de voorloper de het huidige Derlon Hotel.

De menukaart is onlangs geheel vernieuwd (evenals de wijnkaart) en biedt een keur aan mogelijkheden, variërend van een relatief eenvoudige lunch tot gastronomische gerechten voor de lunch of het diner, indien gewenst gecombineerd met een van de speciaal geselecteerde wijnen die zowel per glas of per fles verkrijgbaar zijn, maar ook worden verkocht in de kleine winkel in de om de hoek gelegen Plankstraat die deel uitmaakt van Derlon Hotel.

Global Travel Award

Derlon Hotel won in 2016 de Global Travel Award in de categorie Luxury City Hotel of the Year in the Netherlands. De prijs wordt gegeven door de internationaal bekende Luxury Travel Guide, die verspreid wordt onder een half miljoen professionals en zakenreizigers en ook in tal van Airport Lounges die over de hele wereld ligt.

Bekijk de openingstijden van Restaurant Derlon op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/derlon-hotel-maastricht/

Auteur: Demi Janssen