Steakhouse Carnal in de Wycker Brugstraat, de straat die van het station richting de oude Maasbrug loopt, presenteert zichzelf heel nadrukkelijk als ‘steakhouse’. Maar ook gasten die iets anders willen eten dan een steak zijn er van harte welkom. Er is een keur aan varkensvlees én kip- en visgerechten. Daarnaast is er een ruim aanbod aan soepen, salades, hamburger en worstjes.

Kwaliteit

Maar de nadruk bij Carnal ligt zoals gezegd op steaks. En wel in de varianten Entrecote, Ossenhaas, Rib-eye, USA Steak  en Rumpsteak. Bij de inkoop wordt strikt toegezien op de herkomst: alleen de allerbeste kwaliteit die op de wereldmarkt verkrijgbaar is wordt geselecteerd.

Raw Passion

In het voorjaar van 2018 werd Steakhouse Carnal flink onder handen genomen. Concept, interieur en exterieur ondergingen een grondige metamorfose. BBQ is de grootste vorm van fysieke inspiratie geweest voor de vernieuwing van het steakhouse. De BBQ gaat gepaard met vuur, ‘van niets-iets maken’ en samenkomen met vrienden en familie. Rauw, puur en vuur zijn dan ook als een rode draad door het concept van de zaak gewoven.

Schappelijk

Bij een goede biefstuk mag een lekkere wijn natuurlijk niet ontbreken. Op de wijnkaart van Carnal staan aardige wijnen uit diverse landen, tegen schappelijke prijzen. Om het zowel de gast als de bediening niet al te moeilijk te maken wordt bij bestelling van de huiswijn een hele fles op tafel gezet, waaruit je naar believen kunt schenken. Aan het einde van de avond wordt aan de hand van de genuttigde hoeveelheid uitgerekend welk bedrag er op de bon komt te staan, waarbij vanaf €1,50 per centiliter in rekening wordt gebracht. Het biedt ook degenen die nog moeten rijden, of tafelgenoten die slechts een klein beetje wijn willen proberen in combinatie met een gerecht, de mogelijkheid volop te genieten.

Bekijk de openingstijden van Steakhouse Carnal op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/steakhouse-carnal/

Auteur: Demi Janssen