Wijnres­tau­rant Mes Amis ligt in het fraaie oude stadsdeel Jekerkwartier, op slechts twee minuten lopen van het Vrijthof, Het res­tau­rant, gevestigd in een sfeervol historisch pand, heeft zich gespe­ciali­seerd in regio­nale wij­nen. Deze worden zoveel mogelijk gecombineerd met gerechten die zijn samengesteld uit regionale ingrediënten.

Verrassend

Gastvrouw en vinolo­ge Anna­line Doelen adviseert bij ieder gerecht een (regionale) wijn, die ze in overleg met de keuken heeft geselecteerd. Dat levert soms verrassende combinaties op , want de wijnbouw in Limburg zit stevig in de lift.

Wijnrestaurant Mes Amis werkt samen met een groot aantal wijnproducenten in zowel Nederlands- als Belgisch-Limburg. ,,In onze keuken worden de gerechten aangepast aan de wijnen”, zegt Annaline Doelen. ,,En het lukt ons steeds beter om onze gasten enthousiast te krijgen voor Limburgse wijn.” De keuken van Mes Amis laat zich het beste omschrijven als verfijnd Frans met Limburgse invloeden. Ook vegeta­rische ge­rechten krijgen alle aan­dacht.

Meest gastvrij

De persoonlijke aandacht die Annaline en haar team hun gasten schenken heeft ertoe bijgedragen dat Mes Amis in 2014 werd uitgeroepen tot ‘meest gastvrije onderneming van Maastricht’.

Hoe zo’n gastvrije ontvangst bij Wijnrestaurant Mes Amis in zijn werk kan gaan, werd een paar jaar geleden op treffende wijze beschreven door een journalist. ,,Het eerste wat je merkt als je op een winterse avond de kou achter je gelaten hebt, is dat je er van harte welkom bent. Daar zorgt de immer gastvrije en goedlachse gastvrouw Annaline Doelen wel voor. Ze neemt je jas aan, informeert met oprechte interesse of je een goede reis gehad hebt en – als ze je wat beter kent – hoe het met je gaat. Zit je eenmaal aan je tafeltje, dan is het al snel: ‘wat ontzettend leuk dat u vanavond onze gast wilt zijn. Wat mag ik voor u inschenken?’ Dat je in een zaak die zichzelf afficheert als wijnrestaurant na zo’n vraag alle kanten op kunt, spreekt vanzelf.”

Bekijk de openingstijden van Mes Amis op smakelijk.nl/maastricht/restaurant/wijnrestaurant-mes-amis/

Auteur: Demi Janssen